Dolgozni kell, te legyél mégis szabad!

Dolgozni kell, te legyél mégis szabad!

Szerző: Spisák Györgyi

„A legmegdöbbentőbb az volt, hogy az itt élők szinte meg sem tudják különböztetni a munkát a szabadidőtől. Mondhatnánk azt, hogy minden áldott nap tizenhat órát dolgoznak, de azt is, hogy nem dolgoznak soha.”

– számol be a Prof. Fausto Massimini és Dr. Antonella Delle Fave vezetésével, az olasz Alpok kis falvaiban végzett vizsgálatokról Csíkszentmihályi Mihály 1991-ben kiadott, és méltán híressé vált Flow (Áramlat) c. könyvében.

Az említett vizsgálatok során azt látták a kutatók, hogy a Val d’Aosta körzetében hagyományos paraszti életformát folytató idős emberek nagyon kemény munkát végeztek egész életükben, ami olyan tevékenységekből állt, mint pl. reggel ötkor kelés, tehénfejés, reggeli készítés, takarítás, a csorda kihajtása a mezőkre, a gyümölcsös gondozása, gyapjú kártolás, széna kaszálás, a bálák behordása a csűrbe stb. Még is, mikor arról kérdezték őket, hogy mit szeretnek a legjobban az életben, vagy épp mit csinálnának, ha annyi pénzük és idejük volna, amennyit csak akarnak, ehhez hasonló válaszokat adtak:

„Elégedett vagyok az életemmel. Kint lenni a szabadban, emberekkel beszélgetni, az állataimmal lenni. (…) A természetben sosem vagy egyedül; látod, ahogy a világ minden egyes nappal növekszik és fejlődik. Tisztának és boldognak érzed magad, csak az a rossz, amikor elfáradsz és haza kell menned.”

– fogalmazott Serafina asszony, aki a kutatás idején 76 éves volt, tökéletesen boldog és elégedett volt az életével és a munkájával, vagyis nap, mint nap átélte a flow-t. Érezted már te is ezt a munkád kapcsán?

A szabadságot mindenki szeretné elérni, de kevesen képesek rá

Az alpesi falucskában mindig is nehéz volt az élet, ahhoz, hogy boldoguljanak az emberek, számos – könnyebb vagy komplexebb, de változatos – feladatot kellett elsajátítaniuk és elvégezniük, még is úgy élték meg, hogy örömet lelnek a munkában. Giuliana asszony (74 éves) így nyilatkozott erről egyszer:

„Szabad vagyok, szabad a munkámban, mert azt csinálok, amit akarok. Ha nincs meg valami, hát majd meglesz holnap. Nincs főnököm, én irányítom az életemet. Megtartottam a szabadságomat és keményen megharcoltam érte.”

A kulcs a szabadság, pontosabban a szabadság érzése. Valójában, ha szorosan vesszük, nem létezik olyan, hogy szabadság; mindannyiunknak számtalan kötelezettsége és feladata van, így működik a munka és a család is megfelelően. Szubjektíve viszont egyénenként változó, hogy mit és milyen mértékben értékelünk szabadságként a saját életünkben.

„Minden azon múlik, mit élünk meg szabadságként és mit kötelezettségként vagy korlátként.”

A vizsgálat eredményeiből jól látszik, hogy valójában rengeteg munkát kell elvégezniük a kis falucskában lakóknak, de magát a munkát is úgy élik meg, mintha szabad választásukból végeznének a számukra kellemes, érdekes és változatos feladatokat. Így jelenik meg a flow a munkájukban.

A fiatalok másképp gondolják

Az is kiderült azonban az alpesi falu lakóinak vizsgálata során, hogy a fiatalok véleménye már nem teljesen cseng egybe az idősekével.

„A 20-30 év közöttiek inkább úgy vélekedtek, hogy jobb lenne, ha kevesebb lenne a feladat és több a szórakozás, kikapcsolódás. Számukra ez a hagyományos életmód már nem vonzó.”

A munkavállalói elégedettség egy tényezőjeként sokan hangsúlyozzák a munka-magánélet egyensúlyának fontosságát, vagyis azt, hogy a munka mellett a családi tevékenységekre, hobbira, szórakozásra is elegendő idő és energia jusson. Azért is fontos ez, mert alapvetően a széles körben elterjedt, munkamániás életvitelre adott reakcióként tört felszínre ez a szempont, és később széles körben elterjedt, mint fontos motivációs elem.

Hogyan válhatnak szabaddá a fiatalok?

Az ember életéből valószínűleg kitörölhetetlen a szabadság iránti vágy.

„A szabadság iránti vágyból táplálkozhat modern világunkban az olyan munka- és életformák kialakulása, amelyek legalább egy szempontból rendkívül hasonlónak tűnnek a vizsgálatban szereplők életéhez: a munka és a magánélet szinte egybe folyik, nehezen különválasztható.”

Ilyen modern kori életmód pl. a digitális nomádok által választott munkavégzési forma, amikor a távmunka és a modern technológia lehetőségeit kihasználva egy laptoppal és egy okostelefonnal gyakorlatilag bárhonnan végezhetik a munkájukat. Általában olyan szabadúszókról van szó, akik különböző projektekbe kapcsolódnak be, miközben bejárják a világot és új élményeket szereznek. Mivel projekt alapon dolgoznak, akár dolgozhatnak éjjel, ha napközben egy új várost szeretnének felfedezni, vagy kiülhetnek a tengerpartra, máskor pedig egy kényelmes kávézóba, amihez éppen kedvük van..

Mit ad hozzá az életünkhöz a Z-generáció megjelenése?

Hozzájárul a digitális nomád életmód sikerességéhez, hogy az új generáció már kevésbé érzi a munkavégzés kényszerét, így a Z-generáció tagjai nem szeretnek olyan munkát választani, amelyet nem élveznek eléggé, mert mindenképpen hatással szeretnének lenni a világra a munkájuk által is. Ez hozzájárul ahhoz, hogy folyamatosan fenntartsák motivációjukat.

„A fiatalok igénylik a rugalmasságot és szabadságot, és nem feltétlenül fogadják el a klasszikus működési modellel rendelkező, hierarchikus szervezeteket, másrészt viszont nem zavarja őket, ha nem a szokásos időbeosztás szerint kell dolgozniuk, ami a cégek számára is hasznos lehet pl. egy nemzetközi csapat esetén.”

Arról már nem is kell beszélni, hogy a munka világának az elmúlt években történt átalakulása során – és különösen a pandémia idején – nagyon erőteljesen és meglepő hirtelenséggel bebizonyosodott, hogy egyre kevesebb a tényleges személyes részvételt megkövetelő munka, sőt még az intenzív csoportmunka sem igényel feltétlen személyes részvételt. Ez szintén megerősíti, hogy a távmunkának egyre növekvő a létjogosultsága, még akkor is, ha a cégek többsége egyelőre a hagyományos vagy hibrid munkavégzés mellett teszi le a voksát.

Legyünk szabadok és optimisták!

Mindezek a változások – még ha jelentősen át is alakítják az életünket és bizonyos értelemben felforgatják a munka világát – reménnyel tölthetnek el mindannyiunkat, hogy a fiatal generációt képviselő munkavállalók biztosítják majd, hogy az alkotás, az érdemi hozzájárulás, az új dolgok létrehozása és a változásra való igény és képesség tartósan fennmaradjon a jövőben is.